onsdag 30. mars 2016

Boktips: Det er bare kjærlighet av Sverre Henmo

Foto er hentet fra: Gyldendal.no






Tittel: Det er bare kjærlighet
Forfatter: Sverre Henmo
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2016
Sideantall: 128 s.
Språk: Bokmål
Sjanger: Ungdomsroman
Kilde: Anmeldereksemplar
Kort om forfatteren: Sverre Henmo har gitt ut en rekke bøker, siden han første gang debuterte som forfatter i 1999. Han debuterte med ungdomsromanen, Sammen er vi en og en. Sverre Henmo er utdannet sosiolog ved Universitetet i Oslo, hvor han skrev hovedoppgaven sin i litteratursosiologi. Det var ikke forfatter han trodde han skulle bli - det var musikken som opptok han, og han prøvde i flere år å slå igjennom som musiker. Da han ga opp musikerdrømmen, begynte han å skrive, og siden har han fortsatt. Fra 2000 har han jobbet som forfatter på heltid.

Fra bokomslaget:
Hva gjør du når du blir sammen med feil jente bare på grunn av din beste venn? Når du egentlig erforelsket i Alina - hun som er så pen at hun har vært med i en reklame for håndvesker.

En historie om kjærlighet og vennskap, og om alt som er imellom.



Min mening om boken:
Jeg leste boken rett før påske, og likte den veldig godt. Jonathan, hovedpersonen i boken er en fyr jeg fikk sansen for. Det er som om vi lesere blir tatt med på hans vei til å finne sin plass i seg selv. Han blir jevnlig herset med av den eldre bryterbroren sin Trym, men sier ikke noe til hverken moren, eller noen andre, om hvor redd han egentlig er for å være alene med broren. Han prøver bare å unngå å støte på broren. Jonathan prøver i det store og hele å si minst mulig av det han tenker og mener - det gjelder også til jenta han er hemmelig forelsket i. Ikke særlig lurt, og det innser han selv etterhvert også.

Anbefaler boken varmt.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar