fredag 10. januar 2014

Boktips: Vindeltorn av Tone Almhjell

Foto er hentet fra: Gyldendal.no


















Tittel: Vindeltorn
Originaltittel: The Twistrose Key
Forfatter: Tone Almhjell
Oversetter: Line Almhjell og Tone Almhjell
Illustratør: Ian Schoenherr
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2013
Utgave: 1 utg.
Serie: Første bok i en serie
Språk: Bokmål
Omfang: 342 s. : ill.
Sjanger: Fantasy
Målgruppe: Barn, ungdom
Kilde: Nordberg skolebibliotek


Tone Almhjell debuterte med The Twistrose Key i USA, etter tips fra en venn om først å prøve seg på det store amerikanske markedet. Forfatteren kan i ettertid smile bredt av dette tipset- boken ble høsten 2013 kåret til en av de ti beste barnebokdebutene. Landskapet og fantasy-verdenen Tone Almhjell har skapt i boken, inspirert av norske eventyr, slår tydeligvis godt an hos leserne.

Boken ble oversatt til norsk under navnet Vindeltorn, og hadde utgivelsesdato i Norge 15. november 2013.

Tone Almhjell har dedikert boken til sin lillesøster, Line Almhjell (som også har hjulpet forfatteren med den norske oversettelsen). Tone leste og diktet godnatthistorier for sin lillesøster da de var små, og i Vindeltorn er det hennes lillesøster som er ute på eventyr. Hovedpersonen har også tilnærmet samme navn som Tones lillesøster - Lin.

Forlaget skriver om boken:
Noe er galt i det gamle huset familien til Lin har leid, det er hun sikker på. Klokkene tikker for sakte. Rosebedet er dekket av rim, selv i øsende regnvær. Og når en mystisk nøkkel merket "Vindeltorn" dukker opp, finner Lin en sprekk i kjellerveggen. En portal til en verden ved navn Sylver. 

I dette snødekte riket bor alle døde dyr som en gang har elsket et barn. Lin blir til sin store glede gjenforent med Rufus, kjæledyret hun begravde under rosebusken. Men sammen må de finne den forsvunne Vinterfyrsten hvis de skal redde Sylver fra undergang. 

De er ikke de eneste som jakter på gutten denne natten. I mørket lurer en mann med skyggemunn, klar til å sette klørne i den aller siste Vinterfyrste

Sitrende spenning og uforglemmelige rollefigurer venter leserne i dette magiske eventyret som utvilsomt vil bli en klassiker.
Kilde: Gyldendal.no

Jeg leste Vindeltorn i julen og storkoste meg med ingredienser som magi, troll, vinterlandskap, snakkende dyr, mus på størrelse med mennesker, en vinterfyrste og onde krefter - jeg kom i skikkelig eventyrstemning. Boken bidro til at min jul ble litt ekstra magisk.

Vindeltorn anbefales herved til alle som kan lese på egenhånd, og som høytlesningsbok for de små.

Nysgjerrig på hva andre mener om boken? Les ulike anmeldelser:
Dagbladet.no
Bokvrimmel
Dagsavisen.no
VG.no


Les intervju med Tone Almhjell:
Bokelskerinnen













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar